Aurinkokunnan rakennuspalikat

Lukemattomat meteorit ovat aikojen kuluessa törmänneet...

Yllättäviä uutisia merkuriuksesta

Messenger-luotain on kolmen vuoden ajan tutkinut Auringon lähinaapuria Merkuriusta. Luotain on hoitanut tehtävänsä ...

philae heräsi komeetan kolosta

Rosetta-luotain on tutkinut Tšurjumovin–Gerasimenkon komeettaa jo vuoden. Laskeutuja-alus Philae sen sijaan simahti heti alkuunsa ja heräsi vasta kesäkuussa. Nyt sen pitäisi jatkaa vastauksen etsimistä siihen, tulivatko elämän eväät Maahan...

Jättiteleskoopit etsivät elämääja pimeää energiaa

Seuraavan sukupolven teleskoopit nousevat tarkkaan valikoiduille ...

Paluu Planeetoille

Uuden sukupolven luotaimet ovat jo lähtökuopissa. Ne tutkivat lähivuosina sekä Aurinkokunnan kuumia sisäplaneettoja että kaukaisia jääjättiläisiä.

Tutkailija on pian perillä

Hiljainen vihikoira on havahtunut hereille uinuttuaan vuosikausia. Euroopan avaruusjärjestön Rosetta-luotain on lähestymässä tutkimuskohdettaan: yli 50 000 kilometrin tuntinopeudella kiitävää komeettaa.

Maan suojakilpi

Jupiter on useaan otteeseen suojannut Maata avaruudesta saapuvilta uhilta. Sen painovoimakenttä on muuttanut kohti maapalloa kiitävien kappaleiden kurssia niin, että elämä täällä on saanut kehittyä rauhassa.

Kaikkeus katosi

Tieteen odotetaan tuovan ...

7 lumoavaa luontokohdetta lähietäisyydeltä

Unohda Himalaja ja Grand Canyon, sillä nyt lähdetään ihastelemaan Aurinkokunnan ihmeitä. Matkat Uranuksen Mirandan 15 kilometriä korkealle jääseinälle tai Saturnuksen Enceladuksen geysireille onnistuvat vasta ehkä sadan vuoden kuluttua,...