Taipumus ja taito ratkaisevat menestyksen

Kova rääkki harjoituskaudella ei takaa, että urheilija pääsee palkintosijalle. Huipputulokset vaativat kunnon lisäksi voittajan perimää ja lajitekniikan täydellistä hallitsemista.

Pää sahaa sinua silmään jatkuvasti

”En usko, ennen kuin itse näen!” on tapana sanoa. Aisteihin – ja etenkin tärkeimpään niistä, näköön – luotetaan, kun pyritään erottamaan todellisuus ja harhat. Vaikutelmat ja käsitykset eivät kuitenkaan ole aina niin todenmukaisia kuin kuvitellaan...

Povaus verestä

Verinäytteet ovat lääkäreiden uusia kristallipalloja. Suonissa monenmoisina yhdisteinä virtaavista aineista ei vain selviä senhetkinen terveydentila, vaan ne myös paljastavat kehittyviä sairauksia.

Häveliäisyys älyllisti

Ihmislaji ei osaa suhtautua ...

1% ihmistä 99% bakteereia

Ihminen on bakteerien pesä. Niitä esiintyy kaikkialla päästä varpaisiin. Pieneliöitä on niin paljon, että kehossa ehkä vain joka sadas perintötekijä kuuluu itse ihmiselle. Viime aikoina onkin alettu tutkia, miten bakteerit tukevat tai horjuttavat...

Puuskuta pääsi hyväksi!

Tehokkaaseen aivojumppaan kuuluu muutakin kuin kirjatiedon pänttäämistä ja kiperien pulmien ratkaisemista. Uusien tutkimusten mukaan aivot voi virittää huippukuntoon myös harrastamalla sykettä kohottavaa liikuntaa. Tämä pätee kaikenikäisiin ihmisiin.

150

Vaikka kuolemalta ei voi välttyä, osa tutkijoista uskoo, että vastaisuudessa monet haluavat varmistaa itselleen pitkän olemassaolon näillä keinoilla:

Frankensteinlääkäri on valmis siirtämään pään

36 tuntia kestävän leikkauksen aikana sata lääkäriä ja hoitajaa irrottaa invalidilta pään ja siirtää sen normaaliin vartaloon, vaikka monet asiantuntijat uskovat selkäytimen vaurioituvan niin, että potilas halvaantuu. Varoitukset kaikuvat...

Täpärä pelastus

Joka vuosi maailmassa kuolee 700 000 ihmistä yksinkertaiseen tulehdukseen. Uhrimäärä kasvaa koko ajan, sillä yhä useammat bakteerit kehittävät lääkkeille vastustus­kyvyn. Uusia aseita bakteereja vastaan kaivetaan kirjaimellisesti maasta.

Mitä haluan tietää itsestäni?

Puhkeaako diabetes? Sairastunko vanhana Alzheimerin tautiin? Perivätkö lapseni minulta haitallisia geenejä, jotka vaarantavat heidän terveytensä? Perimäanalyysi paljastaa riskit. Avainkysymys onkin: