Tutkijoiden 10 keljuinta pestiä

Tökkiikö työ? Ehkä sinua lohduttaa tieto, että tiedemaailmassakin on viheliäisiä hommia – ja niissä uhrautuvia raatajia.

”Naiset eksyvät helposti”

Sanotaan, että miehillä on matalampi kipukynnys kuin naisilla ja että naiset shoppaavat enemmän kuin miehet. Tieteen Kuvalehti kävi läpi tällaisia yleistyksiä ja kertoo tieteellisen totuuden 10 USKOMUKSESTA.

Tieteen Kuvalehden opas täydelliseen laskuun

Nuoren vuoren terävä huippu kohoaa taivaisiin, ja kuiva lumi narskuu suksen alla. Jos lumivyöry iskee, muista hyödyntää parapähkinäilmiötä. Sujauta puiset sukset jalkaan ja ota tieteen neuvot mukaasi rinteeseen!

Herkkua hyönteisistä

Hyönteiset ovat täyttä...

Romusta kaivetaan tietoa

Arkeologien perinteisiä kaivauskohteita ovat muinaishaudat, rauniot ja asuinpaikat, mutta heidän menetelmillään voidaan tutkia myös uudempaa kulttuuriperintöä, joka uhkaa kadota. Kaivauksia on tehty muun muassa autonromussa, festivaalialueilla,...

Me oltiin KANNIBAALEJA kaikki

Ihmissyönti oli pitkään normaalia kaikkialla maailmassa, uskovat brittiantropologit. Lajitoverien liha ei kuitenkaan ollut terveellistä, ja neandertalilaisten tuho saattoikin olla seurausta kannibalismista. Nykyihminen vältti saman kohtalon...

Meitä on helppo ohjata

Aivoja puijataan jatkuvasti. Monesti asiaa ei edes panna ...

Villilapsi on tutkijan lottovoitto

Kun ihmisyhteisön ulkopuolella kasvaneita villilapsia eli susilapsia aika ajoin ilmestyy takaisin sivistyksen pariin, tutkijat saavat harvinaislaatuisen tilaisuuden selvittää ihmisaivojen kehitystä ja sosiaalisen ympäristön vaikutusta.

Alkukantaisuus karisee hitaasti

Yli 50 vuotta sitten tehtyjen tutkimusten mukaan sivistys...

Keho kavaltaa valehtelijan

Useimmista ihmisistä näkee helposti, että he puhuvat perättömiä. Vaikka aivot ovat päättäneet valehdella, keho ei pysty salamaan totuutta.