Täpärä pelastus

Joka vuosi maailmassa kuolee 700 000 ihmistä yksinkertaiseen tulehdukseen. Uhrimäärä kasvaa koko ajan, sillä yhä useammat bakteerit kehittävät lääkkeille vastustus­kyvyn. Uusia aseita bakteereja vastaan kaivetaan kirjaimellisesti maasta.

Mittatilausiho tukee terveyttä

Jo melko pienet ihovauriot voivatkin olla kohtalokkaita, ja tekoiholle on tarvetta. Laboratoriossa kasvatettavien keinotekoisten kudosten lisäksi tutkitaan muuntogeenisiä ihosoluja, joilla pyritään korjaamaan haitallisia geenivirheitä.

Kaksivuotias syöpyi sisältä

Vähän ennen toista syntymäpäiväänsä...

Terveeksi perimää uusimalla

Ihminen muodostuu miljardeista soluista. Yksi solu ...

Sähköstä tulevaisuuden ihmelääke

Joka hetki sähkö säkenöi kehon hermoyhteyksissä. Sähkölatausten aallot kuljettavat niitä pitkin viestejä, jotka ohjaavat elimiä ja immuunijärjestelmää. Jonkin aikaa on tiedetty, että elimistö on mahdollista saada korjaamaan toimintaansa...

Kouristusten syytä etsittiin vuosikymmen

Michaela Cossolotton sairauskertomus alkoi, kun hänet vietiin...

Puudu tuspiikit

Lukiolaistytön koulutehtävästä alkunsa saanut tutkimus on paljastanut, että akupunktuuri ...

Karhu opettaa nukkumaan talviunta

Jos ihminen huilaa kuukausia, keho kuihtuu. Samalla ote elämästä herpoaa. Talviunta nukkuville nisäkkäille ei kuitenkaan käy näin. Siksi tutkitaan, voiko ihminen jäljitellä tätä lepotilaa, josta olisi hyötyä vaikka toipumisaikana tai avaruuslennolla.

Joka sadannelle ihmiselle HIV ei pärjää

Ranskasta on löydetty kaksi hiv-tartunnan saanutta miestä, jotka ovat nujertaneet viruksen omin voimin. Näyttää siltä, että ihmiselle on kehittymässä vastustuskyky yhdelle maailmanhistorian tappavimmista taudeista.

Apua pieniin valuvikoihin

Huonojen tulosten ja hengenvaarallisten sivuvaikutusten takia näytti pitkään siltä, että perimän korjaamisesta on enemmän haittaa kuin hyötyä. Geenihoitoa on kuitenkin pystytty kehittämään. Nykyään sillä voidaan parantaa monenlaisia vakavia...