NASA 100 vuotta

Ilmailun takapajulan tie avaruusvallaksi

Aurinkokunnan rakennuspalikat

Lukemattomat meteorit ovat aikojen kuluessa törmänneet...

Emme ole yksin

Sadat teleskoopit tähyilevät vieraita tähtiä ja niiden planeettoja. Toiveissa on löytää elämää. Viimeaikaiset havainnot viittaavat siihen, että toive voi hyvinkin toteutua. Oikeastaan on hyvin epätodennäköistä, että elämää olisi vain Maassa.

Nasa tähtää asteroideihin

Kuvittele, että ajat autolla 130 km/h ja sinun pitää vauhdissa poimia tieltä kyytiin nuppineula. OSIRIS­-REx-luotaimella on edessään vastaava temppu, kun se ohittaa 100 000 kilometriä tunnissa kiitävän Bennu- asteroidin, josta sen pitää ottaa...

Marsin valloittajien etujoukko

Suunnitelmat Marsin valtaamiseksi ovat valmiina. Ennen miehitettyjä lentoja marsperää tunnustelee Euroopan avaruusjärjestön Esan ExoMars-luotain. Se yrittää vielä kerran selvittää, onko Marsissa elämää.

Tieteisfaktat

Kun tieteessä tehdään läpimurto, tuntuu usein siltä, että juttu on jo tuttu tieteiskirjallisuuden tai -elokuvien maailmasta. 1800-luvun loppupuolelta alkaen Jules Vernen ja Arthur C. Clarken kaltaiset visionäärit ovat esitelleet keksintöjä jo...

Metsästä avaruuteen

Euroopan suurimman rakettitukikohdan lähimmät naapurit ovat poroja. Esrange, josta 2020 on määrä lähettää avaruuteen satelliitteja ja ihmisiä, sijaitsee Ruotsin Lapissa 45 kilometriä Kiirunan keskustan ulkopuolella.

10 avointa kyssymystä universumista

Avaruusteleskoopeista ja Aurinkokunnan kaukaisimpiin kolkkiin lähetetyistä luotaimista huolimatta...

Yllättäviä uutisia merkuriuksesta

Messenger-luotain on kolmen vuoden ajan tutkinut Auringon lähinaapuria Merkuriusta. Luotain on hoitanut tehtävänsä ...

Nopeampi kuin valo

Einsteinin suhteellisuusteorian mukaan mikään...